15.11.2010, Marjan Minnesma

Wij willen zon!

Laten we de Haagse politiek tonen dat we niet langer meer willen wachten. We starten daarom zelf met de introductie van meer zonne-energie in onze samenleving. Dat is de intentie van de nieuwe Stichting  ‘Wij willen zon', een co-productie van Urgenda, bekende bedrijven als TNT en Rabobank en diverse maatschappelijke organisaties die zich bezighouden met milieu en klimaat. Op de Dag van de Duurzaamheid die op 11 november plaatsvond heeft de stichting een plan gelanceerd om binnen ruim een maand tienduizend zonnepanelen met een capaciteit van 20 megawatt elk te verkopen. Als ons dat lukt kan dit voor een prijs gelijk aan de gesubsidieerde zonnepanelen

‘Wij willen zon' vindt dat de introductie van zonne-energie in Nederland veel te traag verloopt. Als dit project lukt gaan we nog een stap verder. We zoeken daarom contact met de 45 duizend mensen die het manifest Nederland krijgt nieuwe energie ondertekenden en benaderen bedrijven die vergeefs subsidie aanvroegen voor zonnepanelen en zonnecellen. Samen met hen willen we een nieuwe en enthousiaste beweging creëren die gaat werken aan een duurzamer Nederland. Dit is ook een signaal aan de politiek dat burgers bereid zijn zelf de veranderingen af te dwingen die ze nodig vinden.

De stichting heeft inmiddels een deal gesloten met een Chinees bedrijf over de levering van zonnepanelen met een A-kwaliteit voor minder dan een B-prijs. Onder de voorwaarde dat het ‘Wij willen zon' er inderdaad in slaagt lukt om binnen een maand voor die tienduizend panelen ook kopers te vinden. Om de verkopen op te jagen hebben bekendheden als oud-astronaut Wubbo Ockels en tv-persoonlijkheid Beau van Ervan Dorens zich aan de campagne verbonden. Mensen die geïnteresseerd zijn in het verloop van dit duurzaamproject kunnen terecht op www.urgenda.nl. Daar wordt dagelijks verslag gedaan van de verkoopcampagne van ‘Wij willen zon.'  

schrijf reactie >
voornaam
e-mail
reactie
* alle velden zijn verplicht
Vul hieronder de cijfers en letters uit het kader in (om geautomatiseerde berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler

Deze site is opgezet en beheerd door de KSI Stichting. Het doel is het voeren van een discussie over thema's die centraal staan in de Routledge Sustainability Transitions boekenserie. Discussies worden gestart met blogs van redacteuren en auteurs. Webeditor is Johan Schot. Gastbloggers zijn welkom. Neem hiervoor contact op met ons. lees verder>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

door John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

ga naar boekenpagina >