24.07.2010, Geert Verbong

'Zuinig en efficiŽnt, maar toch meer energiegebruik'

‘Verandering in normen en waarden leidt ook tot stijging van het energiegebruik. In de jaren vijftig zag je de airco alleen in kantoren in de VS; nu is airco in een auto al standaard geworden. Onze elektrische apparaten zijn in honderd jaar tijd stukken zuiniger en efficiënter geworden, maar omdat er steeds meer van die apparaten bijkomen en wij ze aanschaffen loopt het energiegebruik alleen maar op. Ons gedrag is in de loop van de tijd een sterke drijvende kracht richting onduurzaamheid gebleken.' 

 

 

schrijf reactie >
voornaam
e-mail
reactie
* alle velden zijn verplicht
Vul hieronder de cijfers en letters uit het kader in (om geautomatiseerde berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler

Deze site is opgezet en beheerd door de KSI Stichting. Het doel is het voeren van een discussie over thema's die centraal staan in de Routledge Sustainability Transitions boekenserie. Discussies worden gestart met blogs van redacteuren en auteurs. Webeditor is Johan Schot. Gastbloggers zijn welkom. Neem hiervoor contact op met ons. lees verder>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

door John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

ga naar boekenpagina >