17.07.2010, Peter Oosterveer

'Sluit aan bij de zorg van de consument voor zijn omgeving, zijn gezin'

‘Voedselconsumptie is gebaseerd op veel routines en routines zijn niet eenvoudig te veranderen. Wat je wel weet is dat zich sommige momenten in een mensenleven voordoen waar transities zich radicaal kunnen aandienen. Als ouders voor het eerst kinderen krijgen bijvoorbeeld; dat is zo'n moment dat ze anders over hun voedingspatronen gaan nadenken. Of in het geval van een voedselcrisis zoals BSE. Dan wordt eten een risico, worden routines door elkaar gegooid en zijn er verschuivingen. Wij stellen in ons boek: kijk naar de verkooppraktijk, de overwegingen van consumenten om voedsel te kopen en hoe het door de producent wordt aangeboden. Je kunt een enorme slag richting duurzaamheid maken als je beter weet aan te sluiten bij de zorg van de consument voor zijn omgeving, zijn gezin.'   

 

 

schrijf reactie >
voornaam
e-mail
reactie
* alle velden zijn verplicht
Vul hieronder de cijfers en letters uit het kader in (om geautomatiseerde berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler

Deze site is opgezet en beheerd door de KSI Stichting. Het doel is het voeren van een discussie over thema's die centraal staan in de Routledge Sustainability Transitions boekenserie. Discussies worden gestart met blogs van redacteuren en auteurs. Webeditor is Johan Schot. Gastbloggers zijn welkom. Neem hiervoor contact op met ons. lees verder>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

door John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

ga naar boekenpagina >