27.05.2010, Wim Hafkamp, milieu-econoom

'De verzorgingsstaat gaat niet het klimaatvraagstuk oplossen'

‘We kijken teveel naar de overheid die moet zorgen voor het oplossen van problemen die wij op de agenda zetten. We hebben er veel mee bereikt, maar ik kom steeds meer tot de conclusie dat die verzorgingsstaat zelf onhoudbaar is, unsustainable. De verzorgingsstaat gaat niet het klimaatvraagstuk oplossen of voor duurzame voeding en landbouw zorgen. Dat moeten we zelf doen, wij mensen, consumenten, reizigers, onderzoekers, werknemers, ondernemers en bewoners.'    

 

 

schrijf reactie >
voornaam
e-mail
reactie
* alle velden zijn verplicht
Vul hieronder de cijfers en letters uit het kader in (om geautomatiseerde berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler

Deze site is opgezet en beheerd door de KSI Stichting. Het doel is het voeren van een discussie over thema's die centraal staan in de Routledge Sustainability Transitions boekenserie. Discussies worden gestart met blogs van redacteuren en auteurs. Webeditor is Johan Schot. Gastbloggers zijn welkom. Neem hiervoor contact op met ons. lees verder>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

door John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

ga naar boekenpagina >