17.05.2010, John Grin

'Transitie management impliceert dat ook Strategisch Niche Management plaatsvindt'.

‘Wil een duurzame transitie kans van slagen hebben dan moet zij eerst in een bredere context worden bekeken, want talrijke dingen zijn constant in verandering. In de tweede plaats is het nodig te beseffen dat het tot stand brengen van een duurzame transitie een hoop werk kost: verschillen in macht moeten worden overwonnen, vertrouwen moet worden opgebouwd. Ten derde is een transitie pas mogelijk als er een verscheidenheid van actoren op diverse niveau's bij betrokken is. Daarom impliceert Transitie Management dat er tegelijkertijd Strategisch Niche Management plaats vindt. Voor beiden zijn strategische acties noodzakelijk.'   

 

 

schrijf reactie >
voornaam
e-mail
reactie
* alle velden zijn verplicht
Vul hieronder de cijfers en letters uit het kader in (om geautomatiseerde berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler

Deze site is opgezet en beheerd door de KSI Stichting. Het doel is het voeren van een discussie over thema's die centraal staan in de Routledge Sustainability Transitions boekenserie. Discussies worden gestart met blogs van redacteuren en auteurs. Webeditor is Johan Schot. Gastbloggers zijn welkom. Neem hiervoor contact op met ons. lees verder>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

door John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

ga naar boekenpagina >