06.05.2010, Jan Rotmans

'Een transitiedenker is onderzoeker én onderdeel van de transitie'

‘Dit boek vormt de grondslag van de transitietheorie. De best beschikbare kennis die we hebben staat hierin. Daarom vormt dit het begin van een nieuw vakgebied: transitiekunde. Dat is controversieel en nieuw. Want transitiekunde is trans-, multi, en interdisciplinair. Dat maakt het veelomvattend en complex. Want je hebt niet alleen wetenschap nodig, maar ook maatschappelijke kennis. Dat verandert ook de manier van onderzoeken. Als transitiedenker ben je niet alleen onderzoeker, maar ook zelf onderdeel van de transitie. Je probeert te exploreren én te sturen.'

 

 

schrijf reactie >
voornaam
e-mail
reactie
* alle velden zijn verplicht
Vul hieronder de cijfers en letters uit het kader in (om geautomatiseerde berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler

Deze site is opgezet en beheerd door de KSI Stichting. Het doel is het voeren van een discussie over thema's die centraal staan in de Routledge Sustainability Transitions boekenserie. Discussies worden gestart met blogs van redacteuren en auteurs. Webeditor is Johan Schot. Gastbloggers zijn welkom. Neem hiervoor contact op met ons. lees verder>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

door John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

ga naar boekenpagina >