05.05.2010, Johan Schot

'Technologie leidt tot nieuwe vormen van sociaal gedrag'

‘De huidige samenleving heeft een sterke technologische component. Langs deze weg worden tevens nieuwe vormen van sociaal gedrag geïntroduceerd. Zoals je bijvoorbeeld ziet gebeuren in wijken die bij wijze van experiment hun eigen energievoorziening beheren. Dat leidt er tevens toe dat bewoners gaan nadenken over allerlei manieren om energie te besparen. Bij de discussie over de elektrische auto komt die relatie tussen het technologische en sociale aspect ook terug. De wetenschappelijke focus richt zich op de beperkte actieradius van dat voertuig, maar veel interessanter is dat het vragen uitlokt over mobiliteitspatronen.'

 

 

schrijf reactie >
voornaam
e-mail
reactie
* alle velden zijn verplicht
Vul hieronder de cijfers en letters uit het kader in (om geautomatiseerde berichten te voorkomen)

This form is generated by FormHandler

Deze site is opgezet en beheerd door de KSI Stichting. Het doel is het voeren van een discussie over thema's die centraal staan in de Routledge Sustainability Transitions boekenserie. Discussies worden gestart met blogs van redacteuren en auteurs. Webeditor is Johan Schot. Gastbloggers zijn welkom. Neem hiervoor contact op met ons. lees verder>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

door John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

ga naar boekenpagina >