Honey Boo Boo

In het piepkleine dorpje McIntyre, Georgia in Amerika woont Honey Boo Boo samen met haar drie oudere zussen en haar ouders. Honey Boo Boo doet mee aan schoonheidswedstrijden voor jonge kinderen. Haar moeder sleept haar van voorstelling naar voorstelling en kleedt haar aan als een pop. Daarbij wordt Honey Boo Boo volgegoten met een mix van Red Bull en Mountain Dew. Dit geeft haar net wat extra flair tijdens de voorstelling. Honey Boo Boo’s vader brengt haar overal naar toe in een grote rode pick-up truck. Eigenlijk doet Honey Boo Boo zelf niks liever dan tv kijken en eten. Volgens Honey Boo Boo gaat alles beter smaken van boter en suiker. Honey Boo Boo eet graag ‘sketti’. Deze spaghetti word door haar moeder gemaakt met ketchup en boter. Honey Boo Boo en haar familie zijn erg dik. Honey Boo Boo heeft een hekel aan lelijke mensen. 

Honey Boo Boo en haar familie zijn te bewonderen op televisie. De Amerikaanse tv-zender TLC zendt sinds medio 2012 haar eigen real life soap uit: Here Comes Honey Boo Boo. Gelukkig kunnen wij in Nederland sinds kort ook TLC ontvangen. Zo kunnen ook wij genieten van Honey Boo Boo’s fratsen. Honey Boo Boo en haar familie zijn erg arm. Haar moeder gebruikt regelmatig allerlei kortingsbonnen om rond te kunnen komen.  Ze staat dan ook bekend als de coupon queen. Toch ontvangt Honey Boo Boo 50 000 dollar per aflevering. Het dorpje McIntyre telt 650 inwoners. Het gemiddelde inkomen van een huishouden op jaarbasis is daar: 24 028 dollar. Ik vraag me af hoeveel dat was voordat Honey Boo Boo op televisie kwam. Honey Boo Boo wordt ongeveer door 2.5 miljoen Amerikanen per aflevering bekeken. Terwijl Fox eind augustus 2012 de Republikeinse partij conferentie uitzond keken meer dan drie miljoen Amerikanen liever naar Honey Boo Boo. Waarschijnlijk wisten deze mensen toch al zeker dat ze op Mitt Romney gingen stemmen. Wat Honey Boo Boo ging doen was nog onbekend en daarom erg spannend. Als je Honey Boo Boo erg leuk vindt kun je hier een lijst vinden van Amerikaanse beroemdheden die haar ook leuk vinden. Daarnaast kun je haar natuurlijk ‘leuk’ vinden op facebook

Nu ken je net als ik Honey Boo Boo. Mocht je ook een keer om drie uur ‘s nachts wakker zijn, kijk dan TLC en je laat je meeslepen door de avonturen van Honey Boo Boo. Daarna begrijp je misschien iets beter waarom elke vorm van verandering zo lastig is. Er zijn gewoon hele volksstammen die helemaal nergens een boodschap aan hebben. In mijn hoofd had zich een bevlogen betoog gevormd over decadentie, moreel verval en maatschappelijke problemen die tot uiting komen in dit soort televisie. Ik wilde feilloos uitleggen waarom dit soort mensen tot onze ondergang zouden leiden. Ergens halverwege raakte ik de draad kwijt. Het punt dat ik wilde maken ben ik jammer genoeg vergeten. Gelukkig reduceert Honey Boo Boo het leven tot wat het echt zou moeten zijn: eenvoud

write a reaction >
name
e-mail
reaction
* all fields are required
Please insert below the digits and letters from the image on the right (to prevent automatic messaging)

This form is generated by FormHandler

This site is founded and managed by the KSI foundation in the Netherlands. It aims at a continuing discussion on topics addressed in the Routledge Sustainability Transitions book series. Discussions begin with blogs by editors & authors. Webeditor is Johan Schot. Guest bloggers are welcome. Contact us! read more>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

by John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

go to book page >