24.07.2010, Geert Verbong

'Zuinig en efficiŽnt, maar toch meer energiegebruik'

‘Verandering in normen en waarden leidt ook tot stijging van het energiegebruik. In de jaren vijftig zag je de airco alleen in kantoren in de VS; nu is airco in een auto al standaard geworden. Onze elektrische apparaten zijn in honderd jaar tijd stukken zuiniger en efficiënter geworden, maar omdat er steeds meer van die apparaten bijkomen en wij ze aanschaffen loopt het energiegebruik alleen maar op. Ons gedrag is in de loop van de tijd een sterke drijvende kracht richting onduurzaamheid gebleken.' 

 

 

write a reaction >
name
e-mail
reaction
* all fields are required
Please insert below the digits and letters from the image on the right (to prevent automatic messaging)

This form is generated by FormHandler

This site is founded and managed by the KSI foundation in the Netherlands. It aims at a continuing discussion on topics addressed in the Routledge Sustainability Transitions book series. Discussions begin with blogs by editors & authors. Webeditor is Johan Schot. Guest bloggers are welcome. Contact us! read more>
webshop >

Transitions to Sustainable Development

by John Grin, Jan Rotmans, Johan Schot, in collaboration with Frank Geels and Derk Loorbach

This recent study, published by Routledge, presents and combines three perspectives on transitions to a sustainable society: complexity theory, inn

go to book page >